Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

RPW Logistics a închiriat o suprafață totală de 9.270 m2 în parcul industrial CTPark Timișoara II, deținut de CTP Invest, tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Activ Property Services.

Suprafața totală ocupată de RPW include 8.925 m2 de spații de logistica de clasa A și 345 m2 de birouri.

CTPark Timișoara II este unul dintre principalele parcuri industriale aflate în dezvoltare în Timișoara, beneficiind de o locație strategică pentru activități de distribuție, logistică și producție, la 7 km de Aeroportul Internațional, respectiv 1 km de autostrada Timișoara-Arad și șoseaua de centură a Timișoarei.

 „Piața industrială din Timișoara a înregistrat o activitate record în 2017, fiind realizate tranzacții majore de închiriere cumulând peste 90.000 m2 de cerere nouă. Spațiul închiriat de RPW Logistics se găsește în top 3 tranzacții industriale ale anului trecut în Timișoara.” spune Felicia Vasiu, managerul biroului din Timișoara al Activ Property Services. 

 

Ritmul de dezvoltare a pieței centrelor comerciale a încetinit în ultima perioadă ca urmare a întârzierilor în obținerea autorizațiilor de construcție, dar și a numărului limitat de dezvoltatori activi și a restrângerii numărului de oportunități pentru construcția de proiecte dominante în marile orașe.
Un singur centru comercial a fost livrat în primele 6 luni ale anului, respectiv galeria comercială de 11.000 m2 de la parterul și mezaninul ansamblului rezidențial Platinia din Cluj-Napoca.
Stocul modern de centre comerciale a ajuns la o suprafață închiriabilă de 3.152.215 m2 la nivelul întregii țări, corespunzător unei densități de 159 m2 de centre comerciale la mia de locuitori. Orașele majore au densități medii de 250-550 m2 / 1.000 locuitori, doar 7 orașe având densități superioare (Suceava, Oradea, Deva, Constanța, Pitești, Bacău, Arad).

Compania NOKIA a demarat în 2015 procesul de relocare a birourilor din Timişoara într-o singură locaţie, în cadrul noului parc de afaceri Bega Business Park dezvoltat de Bega Grup.

Procesul de relocare şi extindere s-a desfăşurat în mai multe etape de-a lungul anilor 2015-2017, ajungând în acest moment la o suprafaţă totală de peste 27.000 m2 închiriată de NOKIA în cadrul Bega Business Park. Compania devine astfel cel mai mare ocupant de spaţii de birouri din afara Bucureştiului.

NOKIA ocupă integral prima clădire a parcului de 15.700 m2, în curs de extindere cu încă 1.420 m2, şi a preînchiriat 10.230 m2 în a doua clădire a parcului care urmează să fie livrată în 2018, proces asistat de compania de consultanţă imobiliară ACTIV Property Services.

"Bega Business Park este amplasat în zona centrală a municipiului Timişoara, la numai 500 de metri distanţă de centrul istoric. Locaţia şi caracteristicile moderne ale parcului au convins compania NOKIA să deschidă birouri aici, extinse acum la peste 27.000 m2. Succesul reconvertirii primei clădiri a dus la demararea construcţiei unei clădiri noi de 14.000 m2, peste 70% din suprafaţă fiind deja preînchiriată de NOKIA." spune Felicia Vasiu, managerul biroului din Timişoara al ACTIV Property Services.

Bega Business Park este unul dintre principalele proiecte de birouri aflate în derulare în Timişoara, urmând să includă o suprafaţă închiriabilă totală de 73.000 m2 la finalizare. Prima clădire a parcului de 15.700 m2 a fost livrată în 2015 prin convertirea unei foste hale în spaţii de birouri de clasa A. În prezent este în construcţie a doua clădire a parcului, având 7 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 14.000 m2, cu termen de finalizare prima parte a anului viitor. Parcul este prevazut să includă alte 3 clădiri similare celei aflate în construcţie.

Piaţa de birouri din Timişoara a înregistrat o activitate record în ultimul an, cu tranzacţii majore de închiriere însumând peste 45.000 m2. Cererea vine în special din partea companiilor de IT&C, care continuă să se extindă şi să-şi consolideze birourile în spaţii moderne. Cu un stoc existent având o suprafaţă închiriabilă de 185.000 m2, Timişoara este a 3-a piaţă de birouri ca mărime din România, după Bucureşti şi Cluj-Napoca.

 

Fostul mare fotbalist Rodion Cămătaru continuă investițiile imobiliare și dezvoltă o nouă clădire de birouri în zona ultracentrală a municipiului Craiova. Clădirea beneficiză de un amplasament excelent, chiar vis-a-vis de Universitate, la intersecția Străzii A.I.Cuza cu Bulevardul Carol I - Pasajul Universității.

Clădirea Universitaria va avea o suprafață închiriabilă de 2.400 m2, desfașurată pe parter (spații comerciale) și 4 etaje (birouri), cu o suprafață a etajului curent de 405 m2 și spații de parcare la subsol. Construcția clădirii este avansată, urmând să fie finalizată în cursul acestui an.