PROPRIETĂŢI INDUSTRIALE
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

PIATA SPATIILOR INDUSTRIALE DESTINATE IMM-URILOR IA AVANT - CATTED BUSINESS PARK CHITILA INCHIRIAT COMPLET IN DOAR 6 LUNI

CATTED Business Park Chitila, primul parc industrial dezvoltat exclusiv pentru IMM-uri, cu suprafete pornind de la doar 200 m2, a inregistrat un real succes comercial, toate cele 13 cladiri fiind inchiriate intr-un interval de doar 6 luni de la demararea procesului de semnare contracte.

Piata spatiilor industriale a inregistrat anul trecut cea mai buna evolutie din ultimii 30 de ani, atat in ceea ce priveste volumul tranzactiilor, cat si al livrarilor de spatii moderne de depozitare si de productie. Cresterea a venit in special din zona comertului online unde ritmul de crestere a fost semnificativ impulsionat de efectele pandemiei, distantarea sociala ducand la cresterea numarului de vizite si comenzi in mediul online.

„Evolutia spectaculoasa a pietei industriale s-a manifestat si in nisa spatiilor de suprafata mica, pe fondul unei cereri in crestere din partea IMM-urilor care au beneficiat de programe de co-finantare garantate de stat.” declara Cosmin Dinu, Head of Industrial la Activ Property Services.

CATTED Business Park este un proiect inovativ de cartier de hale de depozitare sau productie de mici dimensiuni, cu finisaje si dotari tehnice moderne clasa A, amplasat in zona de nord-vest a municipiului Bucuresti, cu acces direct din soseaua de centura.

Parcul a fost finalizat in octombrie anul trecut si are o suprafata totala de aproximativ 7.500 m2, incluzand 13 hale care pot asigura spatii cu suprafete inchiriabile de 253-590 m2. Fiecare spatiu beneficiaza de 2 usi drive-in si o inaltime utila de 6 metri. Detalii complete pot fi gasite pe site-ul CATTED Group: www.catted.ro

“CATTED Business Park Chitila este primul parc din reteaua noastra nationala pe care urmeaza sa o dezvoltam. Suntem onorati de companiile care au ales sa isi desfarsoare activitatea in parcul nostru. De la finalizarea proiectului am ajuns in mai putin de 6 luni la un grad de ocupare de 100%. Acest rezultat ne ajuta sa acceleram dezvoltarea celui de-al 3-lea proiect - CATTED Business Park Stefanesti, care va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2021” declara Tudor Cobalas de la CATTED.

Al doilea proiect din reteaua CATTED este amplasat in Otopeni si include 4 hale in curs de finalizare. „CATTED Business Park Otopeni are finalizarea programata in luna martie 2021 si este in proportie de 50% vandut / inchiriat” spune Tudor Cobalas.

„Etapa de inchiriere a fost precedata de 6 luni de promovare a proiectului, timp in care am preluat si triat mai bine de 50 de cereri din piata spatiilor mici, cu o  rata de conversie  de aproximativ 10%. Foarte multe din aceste cereri erau active de peste 12 luni datorita ofertei scazute de spatii industriale moderne mici din piata. CATTED Business Park Chitila a fost cea mai buna solutie pentru acomodarea IMM-urilor care isi doreau un spatiu industrial mic cu  un acces facil la infrastructura rutiera si specificatii moderne. Pe langa aceste avantaje consideram ca flexibilitatea de compartimentare a spatiilor de depozitare a fost un element important in succesul proiectului. ” declara Cosmin Dinu, Head of Industrial la Activ Property Services.

In acest moment nu mai exista spatii disponibile in proiect, toate cele 13 hale fiind inchiriate catre un numar de 15 ocupanti din domenii variate: servicii (curierat, transport), productie usoara (mobila, sablare metal) si depozitare specializata (farma, piese auto, FMCG).

„Consider ca cererea de spatii moderne medii si mici va fi in continua crestere in urmatorii ani, pe fondul migrarii IMM-urilor din spatii necompetitive din cadrul platformelor industriale vechi catre proiecte moderne dezvoltate in zonele metropolitane. Succesul CATTED Business Park Chitila se datoreaza in primul rand locatiei, pretabile oricarei activitati de distributie, a constientizarii de catre ocupantii mici ca pentru a putea dezvolta o afacere sustenabila au nevoie de un spatiu cat mai modern care sa le permita sa isi minimizeze riscurile operationale si nu in ultimul rand de flexibilitatea conceputului de mini business park.” declara Cosmin Dinu.