PROPRIETĂŢI INDUSTRIALE
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

Când este un moment bun să investiți într-un spațiu industrial?

Dacă doriți să investiți în domeniul imobiliar și sunteți interesați de investiții comerciale, proprietățile industriale reprezintă un argument puternic. Cu toate acestea, după mai bine de doi ani de haos pe fondul unei pandemii globale, s-ar putea să vă întrebați dacă este acum un moment bun pentru a cumpăra o clădire?

Haideți să discutăm despre beneficiile investiției în spații și hale industriale, precum și despre elementele pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a face acest lucru. Un beneficiu uriaș al investiției în proprietăți mobiliare industriale este reprezentat de scutirile de taxe. Știați că, după Codul Fiscal 2023 actualizat, pentru clădirile din parcurile industriale, parcurile ştiinţifice şi tehnologice, precum şi cele utilizate de incubatoarele de afaceri, cu respectarea legislaţiei în materia ajutorului de stat, nu se datorează impozit/taxă locală pe clădiri ? Sau că, așa cum arată ordinul 4638/2022 publicat în Monitorul Oficial 1275 din 30 decembrie 2022, Ministerul Finanțelor a extins scutirile la impozitul pe profit reinvestit pentru mai multe categorii de tipuri de active folosite în activitatea de producție și procesare? Printre activele scutite se numără clădirile industriale și halele de producție.

De asemenea, știm că valoarea bunurilor imobiliare crește în timp. Având în vedere acest lucru, un alt beneficiu al achiziționării unei clădiri constă în aprecierea capitalului. Aprecierea va varia în funcție de cererea și oferta locală, de ratele dobânzilor, de ratele inflației și de alți factori. La fel, și ratele de închiriere vor crește în timp - fie cu o sumă fixă, fie ca urmare a modificărilor indicelui prețurilor de consum pentru cei care își asumă o serie de contracte de închiriere pe termen scurt (de exemplu, între trei și cinci ani). Pe de altă parte, atunci când achiziționați o proprietate, puteți obține costuri stabile prin utilizarea unei datorii cu rată fixă, care se poate amortiza integral pe o perioadă de 20 până la 30 de ani.

Ce trebuie să luăm în calcul la cumpărarea unui spațiu industrial?

Așadar, cu toate aceste beneficii, de ce închiriază cineva spații industriale? Sau, când este cazul să cumpere? Ce trebuie luat în considerare înainte de a investi în proprietăți imobiliare comerciale?

1. Nevoile de spațiu ale companiei

Compania dumneavoastră este în creștere rapidă? Dacă da, cumpărarea unei proprietăți s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune. Prin închirierea unei hale industriale în schimb, obțineți flexibilitatea necesară pentru a vă dezvolta afacerea în creștere în viitor. 

Cercetările arată că, dacă afacerea pe care o dețineți, plănuiește să rămână într-o singură locație pentru mai puțin de 7 ani, atunci închirierea ar putea fi o opțiune mai bună. 

2. Plățile inițiale

În timp ce achiziționarea unei proprietăți este o investiție excelentă pe termen lung, operațiunea necesită o serie de costuri inițiale importante pentru a face acest lucru. Împrumuturile tradiționale necesită, de obicei, între 10-25% din valoarea totală a proprietății industriale ca avans. În unele cazuri, pe lângă acest cost se pot adăuga costuri legate de de îmbunătățirea proprietății, taxele de evaluare imobiliara, taxele de împrumut și altele.

3. Finanțarea

Procesul de calificare pentru împrumuturile sau finanțările necesare la cumpărarea unui spațiu industrial poate fi un mare obstacol atunci când se cumpără proprietăți imobiliare comerciale. Ratele ridicate ale dobânzilor pot face din leasing o opțiune mai rentabilă și mai atractivă. De aceea mulți brokeri imobiliari vă vor spune că, de regulă, cel mai bun moment pentru a cumpăra o proprietate este „atunci când vă puteți permite”. Nu este nevoie să aștepți o piață în scădere în care să încercați să obțineți o „afacere profitabilă”. 

Cum să cumpărați proprietăți industriale?

Dacă doriți o modalitate de a cumpăra o proprietate industrială fără probleme, atunci de ce să nu folosiți serviciul nostru de consultanță și intermediere? Experții noștri de la Activ Property Services se vor ocupa de toată munca grea pentru dumneavoastră și se vor asigura că veți obține cea mai bună afacere.

Dacă preferați să vă ocupați singuri de cumpărarea unei proprietăți industriale, vă invităm să citiți cu atenție articolele de pe blogul nostru, în special cel despre etapele pe care ar trebui să le urmați înainte de a investi în proprietăți imobiliare industriale. Iată, pe scurt, care ar fi principalele sfaturi pe care vi le oferim pentru a vă ajuta să vă cumpărați prima proprietate industrială:

  • Cercetați temeinic piața înainte de a cumpăra proprietatea.
  • Alegerea locației potrivite este vitală.
  • Calculați-vă bugetul, inclusiv cheltuielile și profitul preconizate.
  • Abțineți-vă de la luarea unor decizii încărcate de emoții sau lăsați echipa noastră de experți să negocieze pentru dumneavoastră.
  • Pregătiți-vă temeinic pentru negocieri; nu vă fie teamă să cereți ceea ce vă doriți.
  • Alegeți cu înțelepciune partenerii de investiții și atribuiți clar îndatoririle și sarcinile.
  • Fiți pregătiți pentru finanțare - solicitarea unei pre-aprobări pentru un împrumut este gratuită, ușoară și vă va economisi bani.
  • Verificați starea proprietății și nu capitalizați prea mult în îmbunătățiri.
  • Asigurați-vă că aveți timp să investiți în proprietate sau angajați un expert care să vă ajute.
  • Rămâneți la curent cu privire la tot ce este legat de întreținerea proprietății și reglementări locale.

În rest, sfatul nostru este ca, înainte de a aborda o investiție în proprietăți industriale, să efectuați cercetări atente și să fiți pe deplin conștienți de riscurile asociate. În timp ce există multe beneficii legate de deținerea unui spațiu industrial, acesta poate fi o povară financiară majoră dacă nu este investigat corespunzător în prealabil. Având în vedere acest lucru, nu uitați că specialiștii Activ Property Services vă stau la dispoziție, nu doar cu oferte de cumpărare sau închiriere, ci și cu servicii complexe de consultanță!

DJI 0879

Blog

WhatsApp