PROPRIETĂŢI INDUSTRIALE
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE
Un depozit industrial sau spațiu industrial este o clădire comercială de mari dimensiuni, care este proiectată pentru producția, asamblarea, depozitarea și distribuirea de bunuri. Acest tip de spații industriale se caracterizează prin existența unui tavan înalt, docuri de încărcare mari și spații largi care permit deplasarea eficientă a mărfurilor și a utilajelor. De asemenea, în cadrul clădirii sunt găzduite materii prime, materiale finite și utilaje, fiind deservite de o forță de muncă mai mare. Aceste spații pot fi, de asemenea, personalizate pentru a satisface nevoile specifice ale unei anumite afaceri, cu caracteristici precum controlul climei, iluminat specializat și sisteme de securitate avansate.
Întreprinderile folosesc depozite industriale sau spații industriale flexibile pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru depozitarea stocurilor, îndeplinirea comenzilor, operațiuni de producție și asamblare. De asemenea, unele companii pot utiliza aceste spații pentru cercetare și dezvoltare, testare și prototipuri. Clădirile industriale sunt adesea o componentă esențială a lanțului de aprovizionare al unei firme, permițându-i acesteia să gestioneze eficient inventarul și să transfere produsele rapid și eficient către clienți. Dacă este proiectat, construit și întreținut cu succes, spațiul industrial oferă capacitatea de a maximiza funcționalitatea, elimină blocajele și face loc unui proces fluid de lucru, care funcționează cu succes.
Pe măsură ce provocările din domeniul imobiliar industrial se accelerează, modernizarea clădirii poate părea o sarcină imposibilă, mai ales în timpul unei perioade de recesiune economică, așa cum este cea de acum. Fie că sunteți proprietar sau manager, iată o listă de măsuri care vă va ghida în procesul de modernizare cu succes al unei instalații industriale.
În general, maximizarea spațiului din hala industrială este crucială pentru companiile care doresc să îmbunătățească productivitatea, să reducă costurile și să crească eficiența. Investind în strategii de optimizare a spațiului, proprietarul spațiului ajută chiriași să își raționalizeze operațiunile, să reducă din costurile generale și să își îmbunătățească rezultatul final.
1. Îmbunătățirea capacității de depozitare
Prin maximizarea utilizării spațiului, proprietarii spațiilor industriale pot crește capacitatea de depozitare, permițând depozitarea mai multor produse și materiale în aceeași zonă. Această capacitate de depozitare sporită poate ajuta companiile să reducă nevoia de spații de depozitare în afara amplasamentului, ceea ce duce apoi la reducerea costurilor de transport și ajută la reducerea timpului necesar de la o etapă din cadrul lanțului de aprovizionare la următoarea.
Pentru a vă eficientiza cât mai bine clădirea, ar trebui să luați în considerare modalitățile prin care să puteți construi în sus și nu în afara spațiului industrial. Construirea în sus necesită o suprafață mai mică, iar acest lucru poate permite amânarea relocării chiriașilor într-un depozit mai mare. Inutil să mai spunem că extinderea în sus vă permite să maximizați spațiul pe care îl aveți deja. În plus, luați în considerare potențialele facilități îmbunătățite pentru docurile de acces, precum și spațiu exterior pentru depozitarea containerelor sau a materialelor.
2. Organizare îmbunătățită
Utilizarea eficientă a spațiului poate îmbunătăți organizarea inventarului și a materialelor, permițând angajaților să localizeze și să recupereze rapid produsele. Acest lucru poate reduce timpul necesar pentru îndeplinirea comenzilor, crescând randamentul și productivitatea. O mai bună organizare în cadrul unui depozit permite un flux de lucru amplu. Angajații ar trebui să se poată mișca liber în zona lor desemnată, putând în același timp să lucreze într-un mediu deschis care să le permită să maximizeze productivitatea fără a fi nevoiți să se limiteze la spații înguste. De asemenea, o hală industrială bine organizată poate reduce timpul necesar pentru efectuarea unor sarcini precum primirea, ambalarea și expedierea produselor. Prin minimizarea mișcărilor irosite și reducerea necesității de forță de muncă suplimentară, întreprinderile pot crește eficiența și reduce costurile.
3. Siguranță sporită
Prin optimizarea spațiului, proprietarii de hale industriale pot reduce dezordinea și pot crea căi de acces clare, facilitând deplasarea lucrătorilor în unitatea de producție sau în depozit. Acest lucru poate reduce riscul de accidente și răniri, diminuează costurile legate de securitatea muncii și îmbunătățește siguranța lucrătorilor.
4. Îmbunătățirea satisfacției clienților
Maximizarea spațiului de depozitare/producție poate ajuta întreprinderile să satisfacă cererea clienților mai rapid și mai precis. Acest lucru poate duce la o mai bună satisfacție a clienților, la creșterea numărului de afaceri repetate și la îmbunătățirea reputației mărcii. Un spațiu interior utilizat la maxim induce niveluri mai ridicate de eficiență și productivitate. Angajații sunt capabili să pună în mișcare procesele într-un ritm mai mare și să utilizeze dispozitivele de lucru într-un ritm mai rapid.
Mai multe medii industriale și depozite primesc energie electrică prin intermediul unor sisteme electrice mai vechi. Problema este că sistemele electrice învechite tind să irosească mai multă energie decât să o păstreze. Cu un sistem nou și îmbunătățit,veți putea contribui la reducerea drastică a consumului de energie electrică al spațiului industrial. Puteți angaja un antreprenor care să vă ajute să dezvoltați un design electric eficient și mai raționalizat, care să fie în beneficiul halei dumneavoastră.
Pe lângă sistemele electrice actualizate, iluminatul reproiectat poate contribui în mare măsură la transformarea halei industriale într-un mediu mai eficient din punct de vedere energetic și mai ecologic. Un iluminat bine conceput și actualizat nu numai că vă poate menține facturile de utilități la un nivel minim, dar poate fi benefic pentru angajați și pentru productivitatea lor. Este recomandat să vă orientați spre soluții care se bazează mai mult pe lumina naturală (cum ar fi ferestrele suplimentare și luminatoarele) și spre sistemele de iluminat cu LED dacă urmăriți o amprentă de carbon mai mică. Cu un iluminat nou, atât proprietarul clădirii cât și chiriașii săi se pot bucura de un mediu de lucru mai luminos și mai confortabil.
Din cauza materialelor folosite la construcția halelor industriale, aceste spații tind să fie destul de calde și incomode pentru mediul de lucru. O modalitate prin care puteți scădea temperatura din interiorul clădirii este adăugarea unui sistem de acoperișuri sustenabil. Așa numitele „acoperișuri reci sunt” cele care sunt proiectate pentru a reflecta radiațiile solare. Aceste tipuri de acoperișuri sunt construite utilizând materiale reflectorizante de culoare deschisă. Înlocuirea acoperișului poate reduce semnificativ căldura care radiază în interiorul clădirii, ceea ce necesită mai puțină energie pentru a încălzi / răci spațiile de lucru sau de depozitare.
De asemenea, o izolație adecvată este extrem de importantă pentru orice tip de clădire, în special pentru halele industriale. O izolație slabă permite aerului cald sau rece să iasă din clădirea dumneavoastră. Dacă încercați să mențineți condiții optime de lucru pentru angajați, respectiv căldură în lunile mai reci sau răcoare în lunile mai calde, s-ar putea să vă fie greu să faceți acest lucru. Acest lucru poate, de asemenea, să vă crească facturile de utilități și să crească impactul depozitului pe care îl dețineți asupra mediului. Pentru a preveni utilizarea excesivă a instalației de circulație a aerului și climatizare, ar fi bine să refaceți izolația halei industriale.
O altă modalitate excelentă prin care puteți eficientiza facturile la utilități și să reduceți amprenta de carbon asupra mediului este trecerea la echipamente electrice. Spre exemplu, conform cercetărilor, aproximativ șaizeci la sută dintre industriile de pe piața nord-americană renunță la echipamentele alimentate cu motorină sau gaz și optează în schimb pentru echipamente electrice, mai economice și eficiente din punct de vedere energetic.
Și dacă ați rezolvat problemele sistemelor de ventilație și izolația, ați putea trece și la cele legate de consumul de energie electrică. Panourile solare sunt unele dintre cele mai fiabile și mai curate surse de energie disponibile pentru orice tip de infrastructură. Acestea au crescut în popularitate pentru că aduc economii importante din cheltuielile cu energia. Chiar dacă prețul inițial al panourilor solare poate părea puțin cam mare, acestea promit un randament al investiției pe termen lung, inclusiv costuri reduse ale energiei electrice.
Modernizarea unei clădiri industriale nu este o treabă extrem de ușor de realizat - necesită planificare strategică, execuție atentă, vigilență constantă și asistență din partea experților. Cu toate acestea, cu ajutorul listei pe care v-am prezentat-o, puteți parcurge procesul mai eficient și vă puteți spori șansele de succes. În plus, echipa profesionistă și departamentele dedicate principalelor sectoare imobiliare din cadrul Activ Property Services vă stau oricând la dispoziție în materie de administrare proprietăți, management de proiect, evaluare și consultanță.